латентен

латентен
прил. - скрит, застоял, неподвижен, непроявен, невидим, потенциален
прил. - статичен, инертен, летаргичен
прил. - спящ, неизползуван, неприлаган

Български синонимен речник. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

  • латентен — (лат. latens) 1. таен, притаен, скриен, незабележлив …   Macedonian dictionary

  • потенцијален — (лат. potentialis) 1. можен, што постои во потенција, скриен, латентен, што не се манифестира, но се претпоставува потенцијална енергија физ. енергија на тело во мирување што настанува за сметка на работата потрошена за доведување на тоа тело во… …   Macedonian dictionary

  • инертен — прил. неподвижен, флегматичен прил. бездеен, заспал, пасивен, безучастен, скован прил. безинициативен, безчувствен, безжизнен прил. бавен, муден, загнил, в застой прил. недеен, без работа прил. изчерпан, непроизводителен …   Български синонимен речник

  • летаргичен — прил. неподвижен, статичен, инертен, латентен …   Български синонимен речник

  • неизползуван — прил. свободен, излишен, в повече прил. спящ, скрит, латентен, потенциален, неприлаган …   Български синонимен речник

  • неподвижен — прил. закован, прикован, прикрепен, фиксиран прил. постоянен, заседнал, спрян, твърд, непоколебим прил. инертен, спокоен, безчувствен, безучастен, недеятелен, вцепенен, вкаменен, скован, вдървен, схванат, парализиран прил. муден, бавен, тромав,… …   Български синонимен речник

  • неприлаган — прил. спящ, скрит, латентен, потенциален, неизползуван …   Български синонимен речник

  • потенциален — прил. скрит, непроявяващ, се, възможен, евентуален, виртуален прил. спящ, латентен, неизползуван, неприлаган …   Български синонимен речник

  • скрит — прил. скришен, скритен, укрит, прикрит, закрит, позакрит прил. скътан, прикътан, запазен, закътан, потулен, спотулен, затулен, спотаен, покрит, притаен, притулен, забутан, дянат, мушнат, тикнат, вдън земя прил. таен, потаен, анонимен, невидим,… …   Български синонимен речник

  • спящ — гл. скрит, латентен, потенциален, неизползуван, неприлаган …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”